Når Ivar Bøksle, som er for en veteran å regne i det sørlandske visemiljøet, gir ut en samling med sine favoritter blant floraen av Sørlandsviser, må det regnes som en begivenhet.

I løpet av sin lange karriere har denne eminente musikeren og sangeren gravd dypere enn noen andre i den poetiske, litterære og musikalske folkesjela på Sørlandet.

I boka «SØRLANDET SYNGER» møter vi både kjente og noe mindre kjente tekster av Vilhelm Krag, Gabriel Scott, Zakarias Bryn og Jens Gunderssen. I tillegg til Ivars egne komposisjoner finner vi også komposisjoner av Johan Halvorsen og Jens Gunderssen.

Men dette er mye mer enn en visebok. Riktignok er det både visetekster og noter. Det som gjør den spesiell og til ei bok som er morsom å eie også for dem som er mindre «musikalske», er de forklarende tekstene til hver vise – og Jarle Bjørklunds fantastiske akvareller. Hans tolkninger og visuelle kommentarer til våre sørlandsdikteres betraktninger om sørlendingen treffer blink gang på gang. Det er vakre akvareller og det er bilder som taler til oss, og hjelper oss til å finne essensen i diktningen til Vilhelm Krag, Gabriel Scott, Jens Gunderssen og Zakarias Bryn.

Tirsdag 6. november kl. 18.30

Auditoriet. Fri entré.

Arr. Bokbyen forlag i samarbeid med Arendal bibliotek.