Mandag 14. oktober kl. 19.00: Sicilia: Normannernes rike, mafia og reisemål

“Intet land i forhold til sin størrelse har tilnærmelsesvis spilt en slik rolle i historien som denne øy».

Dette skrev en internasjonalt kjent historieprofessor om Sicilia. Det er en påstand journalist og Italia- kjenner Yngve Kvistad ville utforske i sin bok «Sicilia – en dannelsesreise».

Han er lommekjent på Sicilia, vikingenes Sikiløy, etter å ha bodd og jobbet der i flere år. Han tar publikum med på en reise gjennom 5000 års kulturhistorie; en rik, men for mange ukjent fortelling om norrøn innflytelse, strategisk viktighet og hvordan mafiaen klarte å kidnappe et helt folk, før folket reiste seg og slo tilbake.

Yngve Kvistad er Europakommentator i VG og forfatter av flere bøker om kulturhistoriske emner.

Arr.: Folkeakademiet Arendal, Austegdelaget og Arendal bibliotek.

Auditoriet – Entré kr. 100,- (Billetter ved inngangen og forhåndssalg i biblioteket, 1. etg.)

Arrangement på facebook