Etter å ha bodd tretti år i Oslo våkner Hallgeir Opedal en dag og bestemmer seg for å gå hjem til Odda, der han kommer fra. Det blir en tur langs E134, over fjellet, fra leiligheten i øst til barndomshjemmet i vest. Opedal går ikke bare tilbake der han kommer fra, men også til fortida og røttene sine. Underveis møter han folk – og ikke minst seg selv.

Sagt om boka: «En perle av en reiseskildring» (Fjell og Vidde), «Språket sprudler som om det var tilsatt kullsyre.» (Prosa), «En latterlig enkel pageturner.» (Dagbladet), «En sann svir; et litterært oppkomme» (Vårt Land).

Hallgeir Opedal er journalist og har blant annet jobbet i Haugesunds Avis, Dagbladet og NRK. For tiden er han tilknyttet redaksjonen til Skavlan. For sitt journalistiske arbeidet har  Opedal mottatt Hestenes-prisen og NTBs språkpris.

Arr. Folkeakademiet Arendal, Aust-Agder turistforening, Austegdelaget og Arendal bibliotek

Forhåndssalg av billetter på biblioteket, fra mandag 2 mars, og salg ved inngangen.

Auditoriet – Entré kr. 100,-

Foto: Jan Alsaker