På KUBEN finnes flere skipsaviser etter skip fra Arendal. Mange av disse dekker perioden rundt 1950, en periode da norsk skipsfart gikk mot en ny gullalder. Skipsavisene gir et unikt innblikk i hverdagslivet til sjøfolkene. De inneholder alt fra skildringer av dramatiske hendelser til dagligdagse gjøremål i jobb og fritid. 

I dette foredraget vil sjøfarthistoriker Gaute Chr. Molaug fortelle noen av historiene en kan finne i dette materialet. Du ville blant annet få høre om den 15 år gamle messegutten som måtte «fly rek for gutta». Du vil også få bli med på Haifiske i Karibia og julefeiring i rom sjø. Arrangementet er en del av programmet for byjubileet i Arendal 2023.

Arr.: Kulturnettverket og Arendal 300 år, i samarbeid med Arendal bibliotek
Billetter kan kjøpes her, eller ved inngang. Auditoriet – Inngang kr. 60.-

Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security