I begynnelsen av juni 2020 beordret Trump-administrasjonen politiet til å fjerne demonstranter fra plassen foran St. Johns Church slik at president Donald Trump uhindret  kunne posere med Bibelen i hånden. Det er et typisk eksempel på hvordan han og mange andre politikere spiller på religiøse følelser i valgkamper. Det skjer ikke bare i USA, men også i stor grad ved valgene i Tyrkia, Polen, Ungarn, Brasil, Italia og Russland.

Dette foredraget gir innsikt i hvor farlig det kan være når religiøse argumenter benyttes i politisk argumentasjon og propaganda. Dette gjelder ikke bare i Amerika, vi har sett liknende tendenser i Norge. Foredraget er
basert på bøkene «En Gud for de mange» og «Kampen om korset i politikken», og er spesielt aktuelt denne høsten i forkant av presidentvalget i USA.

Helge Simonnes er forfatter og fast spaltist i Dagsavisen. Han var i 25 år sjefredaktør i Vårt Land og har blant annet vært styreleder i Norsk Presseforbund og Norske Mediebedrifters Landsforening.

Av hensyn til smittevern og begrenset antall plasser vil det bli delt ut gratisbilletter på biblioteket fra torsdag 10. september.  

Auditoriet – Fri entré.