Når:
25. november 2021@19:00-20:15
2021-11-25T19:00:00+01:00
2021-11-25T20:15:00+01:00

 

I fjor markerte vi at det er 75 år siden 2. verdenskrig tok slutt. Hvordan en krig avsluttes, har alt å si for hvordan man lykkes med å skape fred, skrev generalsekretær i Røde Kors, Bernt Apeland i en kronikk i Aftenposten. Dette er andre året Arendal bibliotek inviterer til samtaler om «krig og forsoning» med utgangspunkt i aktuell skjønnlitteratur.

Demian Vitanza har skrevet en bok om norskpakistanske Tariq, som reiser fra Halden til Aleppo for å kjempe med de muslimske opprørsgruppene mot Assads regime i Syria. Boka bygger på samtaler forfatteren har hatt med Ishaq, den første norske fremmedkrigeren som etter hjemkomst ble dømt for terrorplanlegging og for å ha deltatt i og støttet Den islamske staten (IS) og/eller Nusrafronten i Syria. I Arendal bibliotek møter du både Demian Vitanza og hans kilde Ishaq, i samtale med journalist Steinar Nielsen.

I februar 2020 var det første av to arrangementer om «krig og forsoning», sårene etter 2. verdenskrig utgangspunktet. Denne gangen er det en av de mest opprivende konflikter som er tema. Og kanskje er sårene fortsatt så åpne at det nesten er umulig å snakke om forsoning? Terrororganisasjonen IS og deres blodige angrep er fortsatt til stede i nyhetsbildet. Samtidig pågår en debatt om hjemhenting
av fremmedkrigere eller i det minste deres barn. Er forsoning nødvendig for å komme videre? Og er forsoning mulig?

Samtaleleder: Steinar Nielsen.

Det bli delt ut gratisbilletter på biblioteket fra torsdag 18. november, og ved inngangen hvis ledige billetter.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Inngangspartiet – Fri entré

Foto: Tine Poppe

 

Malcare WordPress Security