Hva skjer?

mar
30
man
Skipsbygging i Fjære for Arendalsredere AVLYST
mar 30@19:00-20:00

I dette foredraget tar Anne Tone Aanby oss med til Vikkilen ved Grimstad, som med sine over 20 skipsverft kanskje var landets viktigste skipsbyggingsmiljø under seilskutetiden. Hvem bygde disse skutene som vi i dag bare kjenner fra skutemalerier – og hvor fikk de lokale skipsbyggerne kunnskapene sine fra?

Anne Tone Aanby er historiker og bygdebokforfatter, og hun har skrevet en rekke bøker med lokalhistoriske tema. Aanby har vært seniorforsker ved Kuben i Arendal og hun har vært redaktør av Aust-Agder-arv i en årrekke.

Forhåndssalg av billetter på biblioteket fra mandag 23. mars, og salg ved inngangen.

Arr. Folkeakademiet Arendal, Austegdelaget og Arendal bibliotek. 

Auditoriet Entré kr. 100,-

apr
1
ons
Eventyrstund AVLYST
apr 1@10:30-11:00
Eventyrstund AVLYST

Eventyrstundene er avlyst frem til påske; med en mulig forlengelse til over sommeren avhengig av hvordan smittesituasjonen utvikler seg.

Hver onsdag kl. 10.30 er det eventyrstund på biblioteket. Vi leser og synger kanskje en sang. Det er to parallelle eventyrstunder, én for barn 1- 3 år, og én for 4-6 år.

Det er ingen påmelding

Det er ikke eventyrstund i grunnskolens ferier.

apr
2
tor
Språktreff for kvinner AVLYST
apr 2@14:00-15:00

Språktreffene er avlyst frem til påske; med en mulig forlengelse til over sommeren avhengig av hvordan smittesituasjonen utvikler seg.

Torsdager kl. 14.00 – 15.00 i kaféen på Arendal bibliotek.

Treffene blir ledet av kvinnelige leseombud og tilbudet er for kvinner som har lyst til å lese, lytte og snakke norsk sammen med andre kvinner.

Treffene er et samarbeid mellom Arendal bibliotek og frivillige leseombud.

Følger skolens ferier.

Sluk en bok – leseklubb AVLYST
apr 2@15:00-16:00
Sluk en bok - leseklubb AVLYST

Sluk en bok
leseklubb fra 9 år

AVLYST

Hvert halvår finner vi en ny bok som blir lest høyt fra en times tid en gang i uken. Det er gratis og ingen påmelding.
Leseklubben er åpen for alle!

Tåkedis

Fredrik Schulze-Krogh pløyd gjennom bøkene om Bifrost av Ørjan N. Karlsson, «Zombieutbruddet» av Robert Næss og “Vampyrkniven” av Jack Henseleit. Deltagerne har samtidig knasket seg igjennom uante menger kjeks og frukt.

Nå har vi bestemt oss for at det er på tide med litt krim og i vår skal vi lese “Tåkedis” av Frode Eie larsen og Dag Otto Lauritzen!

Mot, nysgjerrighet, vilje og vennskap!
Hannah finner en jakke som er skylt på land i fjæra, og hun får umiddelbart en følelse av at noe er galt. Verken bestekompis Einar eller faren, som er politisjef i den lille kystbyen, er overbevist. Men når den eneste motstanderen av den lokale utbyggingen forsvinner sporløst, blir det klart at de står overfor et mysterium. Amerikanske investorer, luksusyachter, falske penger og forsvunne politikere er ikke hverdagskost i skjærgårdsbyen – men Hannah og Einar følger sporene og nekter å gi opp.

Lesetreff torsdager kl. 1500: 27. februar, 5. mars, 12. mars, 19. mars, 26. mars og 2. april.

Kontaktperson
Tove J. Kittelsen
tlf 37013278
tove.jeanette.kittelsen@arendal.kommune.no

Påske-quiz! AVLYST
apr 2@19:00-20:15

Vi slår til med en litteraturquiz før påske, og det er vel ingen som blir overrasket over at det blir fokus på kriminallitteratur denne gangen..? Men – som i enhver påskekrim kan det dukke opp noe uventet, den som kommer får se! Dann et lag sammen med venner eller kom alene, så setter vi sammen lag på biblioteket. Enkel premiering. Lesesirkler oppfordres til å delta. Maks 6 personer pr lag. Ingen påmelding.

Quiz-master: Åse Bjørndal

Scenen – Fri entré

apr
4
lør
Familielørdag AVLYST
apr 4@13:00-13:30

Kl. 13.00 pollenkornet Pollus kommer til Arendal bibliotek. Med utgangspunkt i boken «Pollus – Den lille pollenplagen» tar forfatter Karin Moe Hennie barna med på en reise i pollensesongen. Mange mennesker er allergiske mot pollen, men det er jo ikke pollenkornene sin skyld. Det er vinden som blåser dem rundt. De har ikke lyst til å gjøre noen noe vondt, og de har heller ikke lyst til å havne inni øyne, eller enda verre: en menneske – nese!

Det blir et forfatterbesøk fullt av humor og dans, og forfatteren leser selv fra boka.

Passer fra 5 år. Varighet: ca. 35 min. Vi deler ut gratisbilletter i informasjonsskranken fra mandag 30. mars pga begrenset antall plasser.

Scenen – Fri entré

Lørdagsuniversitetet i Arendal AVLYST
apr 4@13:00-15:00
Lørdagsuniversitetet i Arendal AVLYST

Tema: Kan sola redde oss fra energikrisen?

Foredragsholder: Professor Anne Gerd Imenes, Institutt for ingeniørvitenskap, UiA

Sola gir oss mer enn nok energi for vårt behov i all framtid. Hvordan klarer vi å utnytte denne energien? Er det realistisk å tenke seg en framtid med bare direkte og ren solenergi?

Foredraget vil forsøke å belyse disse dagsaktuelle spørsmålene og fortelle litt om hva det forskes på innen feltet solcelleteknologi ved Universitetet i Agder.

https://www.uia.no/om-uia/loerdagsuniversitetet

Arr.: Universitetet i Agder i samarbeid med Arendal bibliotek
Auditoriet – Fri entré

apr
15
ons
Eventyrstund AVLYST
apr 15@10:30-11:00
Eventyrstund AVLYST

Eventyrstundene er avlyst frem til påske; med en mulig forlengelse til over sommeren avhengig av hvordan smittesituasjonen utvikler seg.

Hver onsdag kl. 10.30 er det eventyrstund på biblioteket. Vi leser og synger kanskje en sang. Det er to parallelle eventyrstunder, én for barn 1- 3 år, og én for 4-6 år.

Det er ingen påmelding

Det er ikke eventyrstund i grunnskolens ferier.

Lesesirkel: Norge leser nordisk
apr 15@18:00

Norge leser nordisk

Hvert år utarbeider biblioteket i samarbeid med Nordisk informasjonskontor Sør-Norge et lesehefte, også velegnet til bruk i lesesirkler. Det utgis mye god nordisk litteratur og biblioteket ønsker å fokusere på disse bøkene.

Velkommen til vår åpne lesegruppe én onsdag i måneden.

Kontaktperson: kristin.flo@arendal.kommune.no
Telefon 37013919

apr
16
tor
English Language Literature Group
apr 16@10:30-12:30

English Language Literature Group:

Kl. 10.30 – 12.30.
Ønsker du å være med?
Kontakt: annloes@online.no eller tougland@online.no