Hva skjer?

jan
16
tor
English Language Literature Group
jan 16@10:30-mai 14@12:30

English Language Literature Group:

Kl. 10.30 – 12.30.
Ønsker du å være med?
Kontakt: annloes@online.no eller tougland@online.no

jan
29
ons
Fartein Horgar : Nytt om seilskutetiden
jan 29@19:00-20:30

Fartein Horgar forteller om seilsutetiden, på Arendal bibliotek

Hør forfatter og eventyrer Fartein Horgar fortelle om en spennende periode i norsk sjøfartshistorie; seilskute og kolonitiden.

I 2020 avslutter Horgar sin store romanserie om norsk kolonihistorie, en historie som er kjent for flere i Arendalsområdet gjennom funnet av Slaveskipet Fredensborg.
Hovedpersonen i «Benjamins reise» (2019) er en rømt slave som mønstrer på et slaveskip, seiler fra Karibia til Irland, Norge, Danmark, Guinea og tilbake. Han arbeider som skipsdreng, slavehandler, skipskirurg og trubadur. Der tidligere bøker har skildret de forskjellige epoker og tidsånden av vår historie som slaveeiere og kolonister i Dansk Vestindia, viser denne hvordan ideen om frihet for alle, på tvers av hudfarge og klassetilhørighet griper om seg, og fører til revolusjon. Romanen omhandler de siste ti årene frem mot slaveriets opphør i 1848

Fra 2006 til 2013 bodde forfatteren og kona i en 40 fots seilbåt, og de foretok flere seilaser, blant annet til britiske og amerikanske jomfruøyer. « Det var i denne perioden jeg gjorde forstudiet til de historiske romanene om norsk koloni og slavehistorie i Dansk Vestindia, St. Thomas, St. John og St. Croix,» forteller Fartein Horgar

Tidligere bøker i serien er: «Paradisets elendige» (2016 ), «I slaktemåneden» (2017) og «Frihetens kjøtere» (2018).

Boksalg og signering
Scenen – Fri entré

jan
30
tor
Språktreff for kvinner
jan 30@14:00-15:00

Torsdager kl. 14.00 – 15.00 i kaféen på Arendal bibliotek.

Treffene blir ledet av kvinnelige leseombud og tilbudet er for kvinner som har lyst til å lese, lytte og snakke norsk sammen med andre kvinner.

Treffene er et samarbeid mellom Arendal bibliotek og frivillige leseombud.

Følger skolens ferier.

Vinter-quiz!
jan 30@19:00-20:30

Vi fortsetter med vår populære litteraturquiz, denne gangen med vinter som hovedtema.  Arendal vinterfestival logo

Dann et lag sammen med venner eller kom alene, så setter vi sammen lag på biblioteket.
Enkel premiering . Lesesirkler oppfordres til å delta. Maks 6 personer pr lag. Ingen påmelding.

Quiz-master: Åse Bjørndal
Scenen – Fri entré

feb
1
lør
Familielørdag
feb 1@11:00-14:00

Kl.12.00 og kl.13.00: TArendal vinterfestival logoeaterforestillingen «Polly-Esther og ønskemonsteret» med Unge Viken Teater. 

Polly-Esther er redd for det meste og derfor ønsker hun seg så innmari et ekte monster, men hva om monstre ikke er sånn som man forventer seg… Polly-Esther og ønskemonsteret er en leken, visuell og musikalsk forestilling. Den er basert på Tiril Valeurs bok om Polly-Esther. En historie om å finne styrke og mot der man minst venter det.

Av og med: Malin Skjolde og Hanne Amalie Smestad
Scenografi og kostymedesign: Jenny Hilmo Teig
Maskedesign: Leo Thörn

Passer fra 3 – 6 år. Varighet: ca. 35 min. Vi deler ut gratisbilletter i informasjonsskranken fra mandag 27. januar pga begrenset antall plasserScenen.

Familielørdag påArendal bibliotek med Polly-EstherFoto: Lars Opstad


Lørdagsuniversitetet i Arendal
feb 1@13:00-15:00

Tema: I hjertet av barnevernet
Foredragsholder:
Professor Bjørn Øystein Angel, Institutt for sosiologi og sosialt arbeid, UiA

Vi starter vårens program for lørdagsuniversitetet i Arendal med å rette søkelyset mot barnevernet, og spør: Hva er det som skjer i norsk barnevern? De siste årene har det vært mye oppmerksomhet rettet mot det norske barnevernet. Det har vært protestdemonstrasjoner mot barnevernet i en rekke land rundt om i verden.

Vi har hatt «Glassjenta» og «Stina-saken» (jenta på broa), det har vært oppslag i media om at private aktører tjener store penger på barnevernet samt at det har vært kritikk over manglende kompetanse i barnevernet. Ikke minst har fokuset på barnevernet også vært knyttet til økende antall saker i den europeiske menneskerettsdomstolen i Strasbourg.

Høsten 2019 startet Universitetet i Agder et nytt 5 årig mastergradsprogram i barnevern, for å styrke kompetansen i tjenestene.

https://www.uia.no/om-uia/loerdagsuniversitetet

Arr.: Universitetet i Agder i samarbeid med Arendal bibliotek

Auditoriet – Fri entré

feb
3
man
Arendal Fotoklubb: fotoutstilling
feb 3-feb 22 heldags

Arendal Fotoklubb holder utstilling i Arendal bibliotek og på Lille Andunge i perioden 3. – 22. februar.

35 glade amatører og profesjonelle fotografer stiller ut sine bilder for å vise bredden i fotoklubben.

feb
5
ons
Eventyrstund
feb 5@10:30-11:00
Eventyrstund

Hver onsdag kl. 10.30 er det eventyrstund på biblioteket. Vi leser og synger kanskje en sang. Det er to parallelle eventyrstunder, én for barn 1- 3 år, og én for 4-6 år.

Det er ingen påmelding

Det er ikke eventyrstund i grunnskolens ferier.

feb
6
tor
Språktreff for kvinner
feb 6@14:00-15:00

Torsdager kl. 14.00 – 15.00 i kaféen på Arendal bibliotek.

Treffene blir ledet av kvinnelige leseombud og tilbudet er for kvinner som har lyst til å lese, lytte og snakke norsk sammen med andre kvinner.

Treffene er et samarbeid mellom Arendal bibliotek og frivillige leseombud.

Følger skolens ferier.

feb
11
tir
Turer i fjellregionen Svaneti i Kaukasus
feb 11@19:00-20:00

Det er litt som å banne i kirken, synes forfatteren Richard Bærug når han må svare på hvor det er vakrest; i Norge eller i Svaneti. Bærug har, som eneste nordmann og vesteuropeer, bodd mesteparten av de seneste ti årene i Svaneti. I 2019 ga han ut boka «Essensen av Kaukasus. Svaneti. 96 turer til fots, på ski, hesteryggen og sykkel i og fra Betsjvidalen». Før var det Bærug som spurte lokalfolk om veien, nå er det ham de lokale spør om råd.

Richard Bærug kommer fra Brunlanes og har doktorgrad i medievitenskap. Han har skrevet flere bøker om europeisk media, og har blant annet ledet Nordisk Ministerråds informasjonskontor i Riga.

Auditoriet – Fri entré