Haile Bizen er poet, redaktør, oversetter og journalist fra Asmara, Eritrea. Han har studert psykologi, arbeidet som journalist og redaktør, og utgitt flere dikt- og novellesamlinger i Eritrea. Etter utgivelsen av boka «Behind the Doors» i 2009 ble han tvunget til å flykte fra hjemlandet. Han kom til Kristiansand som fribyforfatter i 2011 og bor nå på Lillehammer. I Norge har Bizens tekster stått på trykk i flere antologier og han har også oversatt to barnebøker til tigrinja.

«La oss si at jeg er» er Bizens første diktsamling i Norge, og teksten er arbeidet frem parallelt på tigrinja og norsk. Boka er utgitt av Aschehoug forlag, i samarbeid med og støttet av Leser søker bok. Haile Bizens eksildikt omtales av Eirik Riis Mossefinn i Klassekampen Bokmagasinet som kraftfulle og befriende humørfylte, og han har fått svært gode anmeldelser for denne utgivelsen. Samtaleleder er Espen Halvorsen fra Kristiansand folkebibliotek. Han er koordinator for Kristiansands fribyforfattere og har hatt nær kontakt med Haile Bizen siden han kom til Norge. I samtalen medvirker også

Lina Undrum Mariussen, rådgiver i Leser søker bok og gjendikter til norsk. Bizens dikt vil bli lest på tigrinja og norsk, samtalen vil hovedsaklig foregå på engelsk.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.

Arr: Arendal bibliotek og Kristiansand folkebibliotek. Art27Arendal.

Gratisbilletter kan holdes av

Scenen

Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security