Digitale tjenester

Til bruk hjemme

Agderbilder

Fotosamling med flere tusen historiske fotografier fra agderfylkene.

Bokhylla

Bokhylla.no er en nettjeneste som gir brukere med norske IP-adresser tilgang til bøker utgitt i Norge til og med år 2000.

Bokhylla er gratis tilgjengelig for alle med norsk IP-adresse.

BookBites

Lån e-bøker via BookBites

For å komme igang:

  • Last ned appen fra App store eller Google play.
  • Opprett bruker
  • Logg inn med lånenummer og pinkode. (Kontakt oss dersom du mangler lånekort og/eller pinkode)
  • Lån bøker.

Diktregisteret

I diktregisteret kan du søke på forfatter, tittel og førstelinje. Du får også vite hvilken bok diktet står i og hvor du kan få tak i boka.

Filmbib

Filmbib gir alle med nasjonal lånekort muligheten til å se norsk kort- og dokumentarfilm helt gratis ved å logge seg på med sitt nasjonale lånekort og PIN-kode.

Filmoteket

Med nasjonalt lånekort kan du låne spillefilmer fra bibliotekenes egen filmstrømmetjeneste. Her kan du velge blant norske, nordiske, europeiske og internasjonale titler for både barn, ungdom, familier, voksne og seniorer. Les mer 

Helsebiblioteket

Gratis tilgang til fagprosedyrer, oppslagsverk, databaser, tidsskrifter og andre kunnskapsressurser for helsepersonell.

Interaktivt kart over Arendal

Slekt og Data Aust-Agder laget et interaktivt kart, slik at en får bedre innsikt i byens historie. Kartet er nå tilgjengelig for alle slektsforskere og lokalhistorieinteresserte.

Pressreader

Nettsted og app som gir deg tilgang til 7000 aviser og tidsskrifter på over 60 forskjellige språk. Det du laster ned i appen, beholder du så lenge du vil.

Alt du trenger er et lånekort utstedt av Arendal bibliotek.

Du finner Pressreader  ved å logge inn i Mappami og gå på digitale tjenester. Du finner den også i appen Bibliofil på samme sted.

Verdensbiblioteket

Verdensbiblioteket er en gratis strømmetjeneste som tilbyr e-bøker og e-lydbøker på flere språk.

uTalk

uTalk er for alle som har lyst til å lære nøkkelord eller uttrykk på et annet språk. Det er perfekt for de som nettopp har begynt å lære et nytt språk, men er også et supert verktøy for viderekommende som har lyst til å lære flere ord eller bare forbedre uttalen sin. 

Det aller beste med uTalk er at du ikke trenger å ha norsk som morsmål for å bruke appen – appen fungerer på over 100 språk. Så du kan snakke spansk og ha lyst til å lære swahili, eller snakke filippinsk og lære deg fransk – det er over 20 000 forskjellige kombinasjoner med språkopplæring.
Mer om uTalk

Last ned appen her uTalk App | uTalk og logg deg inn med Lånenummer og pinkode. Du må ha lånekort fra Arendal bibliotek.

Til bruk på biblioteket

Idunn

Idunn er Universitetsforlagets digitale plattform for fag- og forskningstidsskrifter og åpent tilgjengelige (open access) forskningsbøker. Her kan du søke og lese i over 40 000 kvalitetssikrede tidsskriftartikler og bokkapitler innenfor en rekke fagområder. Nye artikler, utgaver, tidsskrifter og bøker blir løpende lagt til.

Lovdata

Lovdata gir tilgang til Norges lover og forskrifter i søkbart format.

Denne filmen kan hjelpe deg med å komme i gang:

https://lovdata.helpscoutdocs.com/article/175-finn-et-dokument

Tilgjengelig på bibliotekets maskiner.

Pressreader

Nettsted og app som gir deg tilgang til 7000 aviser og tidsskrifter på over 60 forskjellige språk. Det du laster ned i appen, beholder du så lenge du vil.

Alt du trenger er et lånekort utstedt av Arendal bibliotek.

Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security