Hvem var de hellige tre konger? I den nylig utgitte boka «De hellige tre konger: fra Betlehem til norskekysten» (Bokhuset forlag) tar Alnæs oss med gjennom den historiske  tradisjonen og viser hvordan fortellingen om Baltasar, Kaspar og Melkior ble brukt i vår julefeiring og har inspirert malerkunst, musikk og litteratur. Vi får også høre om stjerneguttene som har vært en kjent juletradisjon i flere av byene langs sørlandskysten, og Alnæs skriver også om Gabriel Scott og stjerneguttene.

Kasten Alnæs debuterte som forfatter i 1975. Han har gitt ut romaner som Trollbyen og Sabina i tillegg til en rekke andre historiske romaner. Mest kjent er han for bøkene Historien om Norge og Historien om Europa. For sitt forfatterskap har Alnæs vunnet flere priser, blant andre Bokhandlerprisen (1992) og Brageprisens hederspris (2003). På Bokhuset forlag har han tidligere gitt ut Svømmende dyr i det sørlandske hav (2021) og Det koker i fjorden (2022).


Boksalg og signering.
Gratisbillett kan holdes av på arendalbibliotek.no etter 15. november.

Scenen

Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security