Kunstig intelligens både former og forandrer samfunnet vårt, og teknologien kan løse mange komplekse oppgaver, som å diagnostisere kreft, oppdage nye antibiotika, bidra til å utvikle skreddersydde legemidler, forutse pandemier, og til og med hjelpe pasienter i rullestol til å kunne gå selv. Kan kunstig intelligens utkonkurrere omsorgen fra en lege eller sykepleier? Hvem skal bestemme over maskinene, hvordan skal de brukes og hvilke utfordringer fører AI med seg?

I samtalen mellom Ishita Barua og Morten Goodwin vil vi utforske hvordan kunstig intelligens ikke bare endrer måten vi arbeider på, men også hvordan det har potensial til å redde liv gjennom medisinsk innovasjon og katastrofehåndtering. De vil dele sine perspektiver på de utrolige mulighetene og de etiske utfordringene som følger med denne teknologiske revolusjonen og vil med denne samtalen gi deg en dypere forståelse av hvordan AI kan være en kraft for godt i samfunnet vårt. Kom gjerne forberedt med egne tanker og spørsmål.

Ishita Barua er lege med doktorgrad om kunstig intelligens i medisin. Hun er en prisbelønnet AI-forsker og har vært gjesteforsker ved Harvard Medical School. Hun er også kåret til en av Norges 50 fremste Tech-kvinner, og utga i 2023 boka Kunstig intelligens redder liv: AI er legenes nye superkrefter.

Morten Goodwin er professor ved Universitetet i Agder og nestleder for Senter for kunstig intelligensforskning.  Han underviser til daglig om kunstig intelligens for bachelor-, master- og PhD-studenter.

Arrangementet er støttet av Fritt Ord.  

Arr: Arendal bibliotek i samarbeid med Morten Goodwin. 

Gratisbilletter kan holdes av her

Auditoriet 

Portrettfoto av Ishita Barua
Ishita Barua. Foto: Anna_Julia_Granberg / Blunderbuss
Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security