Vi inviterer til fotoutstillingen «Livet før og under krigen…» av den ukrainske fotografen Eugene Zinchenko.

Utstillingsåpning 8. august kl. 11.00

Eugene Zinchenko har jobbet profesjonelt med fotografering i mer enn 10 år. Før krigen var han motefotograf og han drev med portrettfotografering og reportasjer. Siden mars 2022 har han fokusert på å fotografere steder der det fortsatt foregår eller har foregått krigshandlinger. De 31 verkene som vises i utstillinger er laget ved å kombinere flere bilder, lag på lag, slik at hvert verk består av bilder tatt både før og etter krigen startet. Bildene viser kampen, motstanden, troen og håpet på en seier for det ukrainske folket. Utstillingen er en fortsettelse av kunstprosjektet som startet i Kyivs historiske museum i fjor høst og utstillingen har som mål å gjenspeile realitetene i livet i Ukraina under krigen. Motivene er hentet fra Kiev-regionen, Kharkiv- regionen og Odessa. Utstillingen er nylig vist i Tyskland, og Arendal er første visningssted i Norge.

Utstillingen er et samarbeid mellom Den ukrainske foreningen Arendal Kalyna, Arendal Voksenopplæring, den ukrainske landbruksdriften BTU-CENTER og biblioteket. Art27Arendal.
Arendal bibliotek. Scenen. Gratis.

Arrangement på facebook: «Livet før og under krigen…» utstillingen av den ukrainske fotografen Eugene Zinchenko | Facebook

Utstillingsperiode 8.-26. august, utstillingen vil stå under Arendalsuka og også i forbindelse med Ukrainas nasjonaldag der Arendal Kalyna skal ha et arrangement i byen 24. august.

Plakat fotoutstilling av Eugene Zinchenko, bilde viser sammensmelting mellom to bilder, motebilde av kvinne foran et utbombet hus. Teksten på plakaten gjengis i artikkelen.
Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security