Forside av boka "Hvit krysantemum".

I denne boka fortelles historien om Hana og søsteren Emi som lever som havdykkere, haenyeoer, på en den koreanske øya Jeju, under japansk okkupasjon i 1943. En dag redder Hana søsteren sin fra å bli tatt med av en japansk soldat som kommer til stranda, men blir selv tatt til fange i stedet. Hun blir sendt til Mandsjuria hvor hun blir misbrukt som «trøstekvinne» for japanske soldater. Boka har ulike tidsperspektiv, og vi møter også Emi som eldre kvinne, som fremdeles har mange spørsmål rundt hva som skjedde med søsteren. Dette er en drivende og brutal fortelling som belyser en side av andre verdenskrig som ikke har vært viet veldig mye oppmerksomhet.

Forside av boka "Merkelig vær i Tokyo".

En fortryllende fortelling fra en annen del av verden. Her blir man sugd inn i fiksjonsuniverset og stemningen fra første side. To mennesker møtes litt tilfeldig i Tokyo, og sakte, men sikkert, utvikler det seg et vennskap. Dette er en dempet, men imponerende bok som etterhvert utvikler seg til en lun og interessant kjærlighetsfortelling.

Forside av boka "Ta vare på mamma".

På besøk hos voksne barn i storbyen Seoul forsvinner plutselig mamma. Mannen og barna står igjen uten svar, og de henger opp lapper og leter etter henne. Hun virker som sunket i jorden. I tomrommet etter henne dukker mange spørsmål opp, og familien begynner å reflektere over hvem hun egentlig var og om de egentlig kjente henne. Dette er en varm, men samtidig litt mystisk bok der det heller ikke er åpenbart for leseren hva som har skjedd med mammaen, eller hvor hun befinner seg nå. I boka blir man også kjent med tradisjonell koreansk kultur, og lesningen av boka føles som en reise som man har lært mye av, ved veis ende.

Forside av boka "11%".

Ny fantastisk roman av Maren Uthaug hvor ho tar for seg et dystopisk samfunn hvor menn er redusert til neddopede avlsdyr. En brutal og facinerende leseopplevelse.

Forside av boka "Karolines kjærlighet"

Karolines kjærlighet er første bind i trilogien om Karoline Blicher, en ambisiøs ung dansk politiker som er forsvarsattache i Russland når vi møter henne i 2013. Hun er en stigende stjerne i det høyrepopulistiske partiet hennes far stiftet. I 2013 innleder Karoline, til tross for at hun er gift, et forhold til en russer ansatt i kulturdepartementet. Det viser seg å åpne en ny verden av kontakter og ressurser som kan være til fordel for Karolines karriere. Dermed er bordet dekket for et politisk spill på høyeste nivå, hvor det menneskelige drama tar uventede vendinger. Det er bare å glede seg til fortsettelsen!

Forside av boka "Fredagsmøtene".

Stockholm, sent på 1800-tallet. Fem kvinner treffes hver fredag til åndelige møter. En av dem er Hilma av Klint, en pioner innenfor abstrakt malerkunst. Sammen påkaller de «høye mestere» fra en annen dimensjon og lar åndenes budskap veilede dem i skapelsen av store, ekspressive kunstverk. I 2018 ble Hilma av Klints malerier stilt ut på Guggenheimmuseet i New York. Utstillingen ble den mest besøkte i museets historie. Spennende feelgood-roman fra kunstens verden.

Forside av boka "Beckomberga".

En fiksjonsroman som bygger på det faktiske stedet Beckombega i Sverige, som var en stor psykiatrisk institusjon i drift mellom 1932 og 1995. I boka møter vi flere mennesker både innenfor og utenfor sykehusets vegger, både pårørende, innlagte og behandlere. Et sentralt spørsmål boka stiller er hvem som egentlig er «normale», og om helt normale mennesker egentlig finnes. En varm skildring av en anstalt som ikke finnes mer, men som var veldig viktig for mange, og som for enkelte var hele deres verden.

Forside av boka "Fortielser".

I en roman med elementer fra forfatterens eget liv skriver Monica Csango familiens historie med godt driv og overraskende vendinger. Denne romanen tar oss tilbake i historien og forteller om jødeforfølgelsen, men kanskje mer om konsekvensene av den – hva den har hatt å si for dem som overlevde, men også deres etterkommere. Hva velger man å ta med og ikke når man skal fortelle historien om et liv? Og kan man fortelle en usannhet så mange ganger at man tror på det selv?

Forside av boka "En av tre overlever ikke". Surrealistisk rombilde.

En absurd, grov og vill novellesamling om traumer som får deg til å le høyt. Ikke for de mest pripne leserne!

Forside av boka "Hvis jeg faller". Orange med blad.

En personlig beretning om å leve med en funksjonshemming, i en verden som ikke lar deg glemme det. En lærerik og godt reflektert bok om alt det usynlige arbeidet funksjonshemmede må gjøre for å anses som fullverdige medlemmer av samfunnet.

Forside av boka "Den lyttende". Foto av Tove Jansson

Fantastisk novellesamling. Her er det mange fine fortellinger å undre seg over.

Forside av boka "Gjestene". Vindu mot kystutsikt.

Intrikat fortelling om å vikle seg inn i løgner, om å sammenligne seg med andre og å komme dårlig ut av dette. Morsom bok til ettertanke.

Forside av boka "Løpe ulv" Bilde av ulv.

70 år gamle Ulf Norrstig er pensjonert skogvokter og formann i det lokale jaktlaget.  Et møte med en ulv i skogen en tidlig morgen skal vise seg å få store konsekvenser for alle i den svenske bygda, ikke minst Ulf selv. Boka er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris og har blitt kåret til årets beste bok av Dagens Nyheter i Sverige. En stor leseropplevelse!

Forside av boka "Patriotene".

 En ung kvinnelig journalist blir drept. Høyreekstremisten Carl Cederhielm og hans medsammensvorne har lovet dyrt og hellig å beskytte landet sitt mot fiender mener må straffes for landssvik.  Sverige våkner opp til en mer hensynsløs virkelighet. Spennende politisk thriller.

Forside av boka "Svaner blir ikke skilt". To svaner.

Nyttårsaften i Reykjavik. Floke, mannen til Maria sier: «Du er kvinnen mitt liv.» Bare timer senere forlater han henne og flytter sammen med elskeren sin. Maria søker trøst og råd hos Perla i kjelleretasjen, en kortvokst kvinne, terapeut og ghostwriter av krimromaner. Marias familie fortsetter å overraske. Lettlest, sorgmunter bok.

Forside av boka "Tusenårsrike". Bilde av kriger.

I år 937 er danskene i full gang med plyndringstokt i Britannia, og unge Ulv fra Cambria blir tatt til fange som trell og lenket fast på skipet Havormen. Livet om bord er nådeløst, og kjempen Ymer forsøker å lære Ulv hvordan han kan overleve.  Spennende  første bok i en serie om Danmarks historie.

Forside til boka Beinrester. Forblåst plankeruin på strand.

Et steinras tar livet av en mann på en avsidesliggende strand på Öland. Når politibetjent Tilda Davidsson ankommer stedet, har noen allerede lagt en rosenkrans ved siden av ham. Spennende krim fra nåtiden som tar oss med tilbake til skjulte hendelser fra begynnelsen av 1900-tallet.

Forside på boka Er jeg snerpet? av Jenny Jordal. Bilde av tegnet dame fra 30-årene.

Jenny Jordahl har dykket ned i det beste fra Alle kvinner’s 1938. Et innsiktsfult og underholdende blikk på kvinners liv i en annen tid.

Forside på boka "Giæver og Iunker" av Erlend Loe. Rødmønstret.

En mangehundreåring slekstsfeide må føres videre før Gamle-Giæver kan få fred. Lett og underholdende om gammelt grums.

Forside til boka "Sjakk under vulkanen" av Håkan Nesser. Fugler som flyr på mørk himmel.

Krim fra Nesser er alltid en blanding av kosekrim og intelligent krim –  du blir ikke skuffet her heller. En kjent forfatter på turne får et underlig spørsmål av en ukjent kvinne –  like etter forsvinner han.

Forside til boka "Lik meg" av Anne Wisløff. To hoder i profil med pannen mot hverandre. Rosa bakgrunn.

Ungdomsbok som burde vært obligatorisk for tenåringsforeldre. Om vennskap og ungdom som kan alt om sex, samtidig som de ikke vet noe som helst.

Forside av boka "Oppskrift mot ånder som knuser ting" av Tyra Teodora Tronstad. Blabakgrunn med fugler og bygninger.

Henry kan ikke snakke om sin døde mor, for da kommer vindene hennes og knuser ting. En eventyrlig barnebok med flere lag.

Forside av boka "Den avstengte øya" av Sigridur Hagalin Bjørnsdottir. Menneske som står på et utbrent fly i tåka.

Island blir på mystisk vis fullstendig isolert fra omverdenen og må klare seg selv. En uhyggelig beskrivelse om hvordan det moderne siviliserte samfunnet går i oppløsning.

Forside av den grafiske romanen "Mia Myhr og barna som forsvant" av Sara Hjardar. Tegnet ansikt og mystisk langbeint dyr.

Ny norsk grafisk roman som vil glede mange med sin grøssende stemning og fantastiske illustrasjoner. Det blir tungt å måtte vente på neste bok i serien om Mia Myhr.

Forsiden av boka "Vente på Robert Capa" av Susana Fortes. Kvinne i svart hvitt og gammeldag skjorte og bukse.

Romanen bygger på virkelige hendelser, og handler om krigsfotografene Robert Capa og Gerda Taro. De møtes i Paris i 1935, innleder et kjærlighetsforhold og reiser til Spania for å dokumentere borgerkrigen der. Boka skildrer dramatikken i å være krigsreporter i et Europa på randen av en katastrofe, der borgerkrigen i Spania blir et blodig forspill til andre verdenskrig.

Forsiden av boka "Malamanderen" av Thomas Taylor. Eventyrhus i by.

Dette er første bok i en spennende og eventyrlig serie for barn. Bokens helter, Herbert Lemon og Violet Parma er et klassisk radarpar som løser overnaturlige mysterier i en liten kystby full av sjarmerende, rare og skumle innbyggere.

Forsiden av boka "Mellom to hjerter" av Angelina Jordan. malt pike i hvit kjole med hvite duer foran ansiktet.

Husker dere den lille jenta med den store stemmen?? Hun har skrevet bildebok. Om hvorfor hun alltid synger barføtt. Søt historie med sann bakgrunn.

Forside av boka "Den siste festen" av Clare Mackintosh. Hus med profil av kvinne i vindu og rosa himmel.

Knallbra krim! Det er nyttårsfest i en småby, og en av de rikeste har invitert til fest på den nye hytta si. Dagen etterpå blir han funnet død. Spørsmålet er etter hvert ikke hvem som drepte han, men hvem som ikke ønsket han død.

Herlig persongalleri, herlig mysteriet og herlig stemning gjennom hele boken.

Bokforside Hanya Yanagihara. Portrett av en ung gutt

Hanya Yanagiharas nye roman er både en kontrafaktisk historie og en dystopisk historie om verdens undergang. Handlingen er lagt til New York i 1893, 1993 og 2093. I hvert århundre møter vi mennesker som får livene sine snudd på hodet av arrangerte ekteskap, kolonialisering eller pandemi. En spesiell og spennende leseopplevelse!

Bokforside til Den lille mannen fra Argentina. Ensfarget brungrå med turkis frimerke

Mai, 1960. En av historiens verste krigsforbrytere ankommer Drammen. Der begynner han et nytt liv i en blokk i Konnerudgata, får seg jobb på en papirfabrikk, vanker på den lokale kafeen, og lærer seg norsk. Han innleder et forhold til Martha Dreyer, en forfatter som bor to etasjer over ham. Boka er den siste romanen i Kristian Klausens kontrafaktiske trilogi, der handlingen er lagt til Drammen selv om bøkene handler om Mark Rothko, Anne Frank eller Adolf Eichmann.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Spenningsbok som utforsker den moderne sivilisasjonens fart mot sin egen undergang. Romanen er overraskende, dystopisk, til ettertanke og ikke minst svært underholdende.

Bokforsiden til Å vanne blomster om kvelden. Bilde av dame med blomster i håret

Romanen er blitt hyllet av alle og det er berettiget. For en vakker, stemningsfull bok. Den fortjener all rosen den har fått.

Hvit bokforside med rød og rosa tekst av tittel

Fin novellesamling fra en debutant. Vakre fortellinger. 

Bokforide. Bilde av Liv Ullmann som ung

I denne romanen utforsker forfatteren sin egen  hukommelse og forsøker å gå tilbake til tiden da hun var en ung jente for å finne fram til sannheten om det som skjedde med henne som 16 åring.  En sterk fortelling!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Strike og Robin har snublet over en ubeskrivelig kompleks sak som involverer tarotkort, en sosiopatisk seriemorder og vitner som ikke kan stoles på. Dette er den femte boka i seiren om Cormoran Strike. Over 900 sider med spenning – anbefales!

Bokforside med bilde av natur

Fine skildringer av mellommenneskelige relasjoner og den storslåtte naturen på Svalbard. Jeg har aldri vært på Svalbard men beskrivelsen av vær, kulde og miljø kjentes troverdig. Takk for turensmile

Sinnapsykologen, gul forside

Lettlest og til tider hysterisk morsom, samtidig systemkritisk og ‘krass’. Psykiatrien sett gjennom brillene til psykologspesialist Idun Jæger (49), som sliter både på jobb og privat.

Forside av boka "The puppet carver" av Scott Cawthon og Eley Cooper. Tre skumle dukker som stirrer.

Grøss som får unge gamere til å lese engelsk.

Forside av boka "Natteravnen" av Johan Rundberg. Bilde av jente med gammeldags lykt i en by.

Passe spennende og skummelt om barnehjemsbarnet Mika i jakten på en massemorder i Stockholm.

Rød bokforside av Kraften

Hvordan ville verden ha sett ut om det var kvinnene som satt med makten? Ting blir snudd på hode når kvinnene utvikler en eletrisk kraft som kan påføre smerte eller drepe når de selv ønsker det.

Forside av boka "Himmelen skal gråte blod" av Sigbjørn Mostue. Jagerfly og mann med armene mot gul himmel.

Den tidligere spesialsoldaten Even Stubberud skal eskortere en terrorist tilbake til Somalia, men flyet blir kapret og terroristen satt fri. Nå er det opp til en syk, ubevæpnet mann uten flykunnskaper å få 245 passasjer levende ned på bakken. I Oslo følger vi Evens tidligere sjef i etterretningstjenesten som må finne ut hvem som står bak komplottet samtidig som hun holder regjeringen og statsministeren orientert. Spennende thriller.

Forside av boka "Se en annen vei" av Torkil Damhaug. Kvinneleig statue som holder blad over hode og by i bakgrunn.

Ungarn, Budapest – Marlen studerer medisin og ved en tilfeldighet blir hun engasjert i gatebarna Karol og Mareks skjebne. En spenningsroman om de mørke sidene av Ungarn. Spennende og mørk.

Forside av boka "Menneskehunger" av Jørgen Brekke. Himmel med stort skjelett og kirke.

En restaurantanmelder blir  funnet myrdet i den lukkede bakgården til en av Trondheims bedre restauranter, og kroppen mangler hele det ene benet. Morderen blir omtalt som Kannibalen i den lokale avisa. Spennende, ekkel og til tider kvalmende krim.

Forside av boka "Gut, jente, juni, juli" av Frode Grytten. Ungdom i park.

Frode Grytten sine noveller er alltid verd å lese! Gjennomgangstema i denne samlinga er bading, deneviglange sommaren i barndomen, men også mennesket i møte med livets realitetar som svik, sorg, sjukdom og død.

Bokforside, lys grå bakgrunn, med bilde av en oransje død fugl

Denne boka traff meg midt i hjertet! En vakker bok om ensomhet, morsbinding, dødsangst og kjærlighetens frigjørende kraft.

Bokforside, grå bakgrunn med bilde av en svart krabbe

Dystopisk sci-fi som for deg til å se på avhengighet av smartelefon til å bli veldig mye mer skremmende enn at den bruker for mye av tiden vår. Spennende og tankevekkende.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Den amerikanske presidenten Pauline Green står i fare for å tape det neste valget til en populistisk kandidat. Sammen med en ung kvinne fra etterretningstjenesten, en undercover-agent blant jihadister og en briljant kinesisk spion prøver hun desperat å hindre at en ny verdenskrig skal bryte ut. Skremmende thriller med flere parallellhistorier i kjent Follett-stil. Stor leseropplevelse.

Bokforside, bilde av et murhus med gul dør

Anna Fox har ikke forlatt huset sitt på ti måneder. Hun vandrer fra rom til rom, fortapt i minner, den eneste kontakten hun har med omverdenen er gjennom vinduet. En kveld hører hun et høyt skrik, og tror hun ser et mord i huset til de nye naboene. Men vil noen tro på henne? Og kan hun i det hele tatt stole på sin egen hukommelse? Denne psykologiske spenningsromanen er A.J. Finns første bok. Spennende bok med mange overraskende vendinger.

Bokforside med bilde av en som faller ned fra himmelen

Spennende bygdekrim fra Voss. God norsk krim uten blodige scener. Det blir gøy å følge journalist og mysterieløser Agnes Tveit videre.

Bokforside med bilde av en skogsvei

En usedvanlig god roman fra den svenske landsbygda. Her møter vi en rekke mennesker som strever med sine liv og gjør så godt de kan, skildret med varme og humor. Jeg koste meg med denne og gleder meg til de to neste i trilogien.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

God, veldrevet krim med mørke undertoner.

Bokforside, bilde av en sint gutt med horn

Strålende ny norsk mangaserie! Mørkalven Caim er siste av sitt slag og er hatet og fryktet av hvitalvene. Hans eneste håp er å reise til Joker, landet der alle lever i fred.

Sort/hvitt bilde av dame i 50-årene

Les den spennende og dramatiske historien om den unge jødiske jenta Nina som på mirakuløst vis klarer å flykte fra ghettoen i Warszawa i 1943. Datteren Lena er forfatter av boka og formidler morens dramatiske historie. «Ninas reise» vant den svenske Augustprisen i 2005 for Årets faktabok.

Forside av boka "Nihal fra Vindlandet" av Licia Troisi. Drage med rytter.

Liker du drager, alver og feer- og tøffe jenter? I denne boken får du alt dette og mer!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

En sterk historie om en liten grønlandsk jente og hennes bror som blir adobtert til en familie i Danmark.

Grønn bokforside, med dame med tigerhode

Mia Kankimäki skriver om kvinnene som trosset samfunnets syn på kvinner og gjorde det de måtte for å gi livet mening. De gjennomførte umulige reiser, skrev bestselgende bøker og malte fantastiske bilder. 

Bokforside med illustrasjon av hode til en jente

Forfatteren sier selv at boka er en kontrafaktisk fantasi. Han opphever grensene mellom historisk materiale og fri diktning og flytter ikoniske Anne Frank og hennes historie til Drammen. Når handlingen flyttes til Norge, oppleves Anne Franks skjebne enda mer tankevekkende og nær.

Bokforside med bilder av Ibsen med paraply under armen

Nødtvedt er tilbake i storform! Det er en helt egen leseopplevelse å være i denne (løgnaktige) boken om Henrik Ibsens tid på Det norske Theater i Bergen. 

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Ingeborg Oktober er 23 år da ekskjæresten tar selvmord. Sangtekster, menneskenes jagen etter å forstå verden og tanker om før og etter gir et sårt innblikk i året som følger.

Gul forside med grønt blad

Nobelprisvinner i litteratur Wislawa Szymborska sine dikt leses best ved å inntas ved morgenkaffen. Resten av dagen går til å fordøye de. Anbefales å ta små doser av gangen.

Bokforside av en strektegnet dame

Lars Vik tegner et nært og ærlig portrett av en kvinne, en mor og et menneske med store ambisjoner og gjennomslagskraft, og som var en sentral personlighet i norsk kultur- og samfunnsliv, med de kostnadene dette førte med seg.

Bokforside med grønne streker og rosa tittel

Nobelsprisvinneren Olga Tokarczuk har skrevet fantastiske noveller som sitter i deg lenge.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Nydelige kjærlighetshistorier fra noen av Amerikas beste ungdomsforfattere.

Hvit boksidebakgrunn med en pistol og blod i en stol, og en rev som ser på

Nok en skikkelig kosekrim i serien Torsdagsmordklubben. Herlig!

Gul bokforside med fargerike klinkekuler

Historien til tolv mennesker veves sammen i det de er på vei til Nationaltheateret for å se Hedda Gabler.

Kjærstads på sitt beste  – og slett ikke tung å lese!

Bokforside, s/h bilde av liten gutt foran hus i vannkanten

Elling er en liten gutt som vokser opp i et øysamfunn i mellomkrigstida. Han blir misforstått og opplever mye vondt. Romanen ble første gang utgitt i 1935.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

I denne praktutgaven får Bibelens mest kjente tekster møte kunst fra Nasjonalmuseet. Tekstene er forenklet og svært lesbare, en vakker boka som passer for alle. Passer godt til høytlesing.

Gul bokforside med hvite blomster

Romanen er basert på en sann historie om de to butikkpikene Bertha Torgersen og Hanna Brummenæs. Ikledd herrehatt og frakk brøytet de seg vei inn i det harde og mannsdominerte gruvesamfunnet på Karmøy.

Bokforside med grønn og svart bakgrunn

En mystisk forsvinning, et par på frustrert boligjakt, og en førsteamanuensis i litteratur med detektivambisjoner er noe av innholdet i denne romanen, som har alt en kan ønske seg av humor, intelligens og spenning. Spenningen bygger seg sakte opp og holder leseren i ånde til siste setning!

Bokforside med små bilder av ulike steder i Mandal

Tenk at jeg holdt på å legge vekk denne boka. Bare tull, jo! Eller var det ikke tull? Takk Gud at jeg ble med Bjørn Arild helt ut.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Stor roman (700 sider) om kjærlighet til livet og litteraturen, om klasser og klassereiser, om familieliv og personlig frihet, om kunstneriske pretensjoner og ambisjoner og mere til. Pluss en mystisk forsvinning. Lydia Sandgren vant Augustprisen for årets beste skjønnlitterære bok 2020.

Lysblå bokforside med gule puslebrikker

Ny roman av forfatteren av Normal People og Samtaler med venner. Rooney fortsetter utforskingen av unge menneskers relasjoner og kjærlighetsforhold, usikkerhet og vanskelige valg.

Gul bokforside med bilde av svart kråke

Det er en nytelse å lese en forfatter så god som Atwood. Her får du 9 fortellinger hvor hun virkelig har lekt seg. Strålende!

Lilla bokforside med ruter, kløver,hjerter og stjerner

Fantastisk høytlesingsbok, passer for barn fra 10 år og voksne!

Bolde av antologien "22. juli". Ark på blå bakgrunn.

Her er mange fortellinger om 22.juli fra flere synsvinkler. De er utdrag av lengre tekster og er en lettlest vei til å forstå hva som skjedde. Ei viktig bok.

Bokforside av grå og rød alminakk

Spennede bok med et dikt for hver dag i året. Det er dikt for merkedager og minnedager.

Bokforside med s/h bilde av Thorvald Steen

Forfatter Mette Karlsvik møtte Thorvald Steen jevnlig mens han arbeidet med de selvbiografiske romanene «Det hvite badehuset» og «Det siste fotografiet». Møtene har blitt til boka «Same tid neste veke – samtaler med Thorvald Steen». Her utforsker de temaer som familiehemmeligheter, skam, menneskeverd, teknologi og psykiatri, og hvordan skjønnlitteraturen kan hjelpe oss å forstå verden rundt oss. Interessante og tankevekkende samtaler mellom to forfattere som begge har livserfaringer de ønsker å dele med leserne.

Bokforside med bilde av tre vikinger

Spennende fortelling om Geirmund, en viking med asiatiske trekk. Mye interessant om kildebruk for den histoireinterresserte. Jeg fikk innsikt i helt ny innsikt i Norges historie.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Liker du Jan Guillous Arn-bøker eller Patrick OBrian, vil du elske Bernard Cornwell! Det siste kongeriket er den første boken i en serie romaner om kong Alfreds vei til makten i et samlet England. Historien starter når ti år gamle Uhtred blir tatt til fange av vikingene etter slaget i York.

Bokforside s/h bilde av et hus.

Etterforsker Fin Macleod reiser tilbake til barndomshjemmet på den vakre og fjerne Isle of Lewis, på vestkysten av Skottland. Det har skjedd et mord, og svarene er å finne dypt i det tett sammensveisede lokalsamfunnet. Spennende handling og fine miljøskildringer.

Bokforside med bilde av jente med vinger

Skjebnen til snart 100 år gamle Roseanne McNulty veves sammen med irsk historie til en vakker, trist og bevegende fortelling. Det er to fortellerstemmer i boka, Roseannes og hennes psykiater, doktor Grene.

Boka gir både innblikk i en kvinneskjebne og i en opprivende tid for Irland.

Bokforside, strektegning av et monster som henger på et stup

Søt, morsom og hjertevarm tegneserie om vennskap, monster og om å tørre å være den man er.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Emilia er en liten jente som med mot og kløkt finner sin egen vei i livet.

Herlig barnebok med havfruer, pirater, monstere, mot, vennskap og retten til å være annerledes.

Bokforside, tegning av to misfornøyde, unge jenter

Tanten til Beatrice forsvant for 13 år siden. Hvorfor har ingen lett etter henne før, og hvordan skille løgn og sannhet? Spennende og lettlest for ungdom. 

Grønn bokforside med mann tegnet i kors

Tidlig på 1500-tallet i England har Thomas Cromwell gått fra å være en alminnelig smedsønn til å bli statsmann i hoffet til kong Henry VIII. Kongens kone Anne Boleyn har blitt henrettet, og Thomas Cromwell befinner seg på vinnersiden av det blodige oppgjøret som fulgte. På tross av det politiske kaoset har han en visjon om et nytt og bedre England. Boken er tredje bind i trilogien om Thomas Cromwell.

Blå bokforside med bilde av natur i regnvær

Forfatteren som selv har vokst opp i Osebol, har intervjuet nærmest alle de ca 40 voksne innbyggerne mellom 18 og 92 som fortsatt bor i byen. Intervjuene blir kokt ned til lyriske vitnemål som gir et mangefasettert bilde av livet i byen både før og nå. Deres sorg, glede, uro, humor og tanker om fremtiden gis i en personlig fortelling om svensk nåtidshistorie.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Absurde noveller i særklasse!

Rutete bokforside

Genuint morsom, med mye alvor. 

Bokforside bilde av mann som pløyer med hest

I denne boka diktar Lars Amund Vaage fritt om farfaren sin, Ragnvald Vaage, født i 1889. Han veks opp på Husnes i Kvinnherad, ein stad ved fjorden som folk reiser ifrå. Her er ingen plass for dikting, men Ragnvald Vaage blei ein ung og lovande landsmålsdiktar i det nye Noreg.» Hovedpersonen Gabriel får plass på folkehøgskole og det åpner nye muligheter for ham. 

Bokforside med bilde av en som faller ned fra himmelen

Under Ekstremsportveko på Voss fell ein fallskjermhoppar i bakken for auga på hundrevis av forferda tilskodarar. I ettertid viser undersøkingane at fallskjermen hennar var tukla med, og at ein har å gjere med eit drap. 

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Datteren til sjefen for en suksessrik svensk bedrift forsvinner sporløst i Karlstad. Ti år senere er FBI-agent John Adderley vitne i en rettsak i Baltimore, og får derfor ny identitet. Han blir utplassert i Karlstad der han arbeider på politistasjonen. Snart forstår man at Adderley har en skjult agenda med å oppsøke nettopp dette stedet og begynne å grave i den gamle saken. Han får stadig større problemer med å holde på sin skjulte identitet og hemmeligheter fra fortiden. Dette er første bind i en planlagt serie.

Bokforside med en hånd full av roseblader

Etter seksten år i Stockholm vender politietterforsker Hanna Dunckers tilbake til den lille hytta ved havet på Öland. Der føler hun seg hjemme, men bygda har fortsatt ikke glemt. Faren hennes satt inne for drap, og selv om han nå er død, blir Hanna utsatt for rykter og blikk. Så blir 15 år gamle Joel funnet drept på en rasteplass, og Hanna blir satt til å etterforske saken.

Bokforside med bilder av sommerblomster

Finnes han fortsatt? Et helt liv etter sommeren 1955 på Båstad pensjonat. La deg forføre av svensk romantikk!

Bokforside med bilde av en mann

I denne romanen møter vi en kenyansk familie som tar del i den kenyanske uavhengighetskampen på 50-tallet. En sterk  historie om samhold og kampen for rettferdighet.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

I denne romanen blir venninneforhold analysert ned til minste detalj. En morsom og lesverdig historie.

Bokforside- kiste med blomster på vei i gravevn

Ein fantastisk røverroman full av fargerike personer og tabubelagte temaer. Advarsel:  Ikke for sarte sjeler!

Bokforside med blide av guttegjeng rundt restaurantbord

Leseopplevelsen blir bare større etter som stadig nye rom åpnes.

Så uendelig gripende om ungdomstiden. Camilla Bøksle!

Bokforside med bilde av en Davidstjerne på blå bakgrunn

WOW, dette likte jeg, og håper på mer fra denne forfatteren. Dette var krim med krutt i!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Fantastisk underholdende grafisk roman fra en av våre mest fremdtredende tegneserieskapere!

Bokforside med bilde av dame i kappe til hest

Dette er tredje og siste bok i trilogien om Frøyas dødtre. Bøkene svever mellom fri fantasi og historisk roman. Denne gangen er tiden lagt til pesten, og et Norge i forfall. Spennende lesing.

Bokforside med bilde av to gammeldagse bensinpumper

Agneta Pleijel skriver åpenhjertig og levende om den unge jenta hun en gang var. Boka er skrevet på et lett og godt svensk. Anbefales for alle som liker å lese om oppvekst og forholdet mellom mødre og døtre!

Bokforside, bilde av to jenter som leier foran et fjell

To jenter forsvinner sporløst fra Kamtsjatka-halvøya helt nordøst i Russland. I en sammenvevd historie får vi innblikk i skjebner fra et samfunn hvor kvinner fremdeles er mindre verdt. Beste boka jeg har lest på lenge!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Fremskritt gir også etiske dilemmaer. Kazuo Ishiguros skriver nydelig om kunstig intelligens og klasseskille. Ishiguros ble tildelt Nobelprisen i litteratur i 2017. 

Bokforside med bilde av små riddere

Har ungen lest alle Kaptein Supertruse, Hundemannen, Turbo-Tim og Verdens verste-bøkene? Da er det god sjanse for at denne blir tatt godt imot!

Bokforside med bilde av en bro i bakgrunnen og en knall rød ødelagt paraply i front

Sløve hester er første bok i serien om Slough House, avdelingen hvor MI5-agenter blir omplassert etter å ha begått utilgivelige tjenestefeil eller på annet vis tabbet seg ut. Sjefen her er Jackson Lamb: tjukk, uflidd, kjederøykende og intenst utrivelig – og, skal det etter hvert vise seg, en genial spion med en ryggrad av stål.

Bokforside med eventyrtegning av en gammel rev med stokk

Bringsværd ønsker her å beskrive livet som gammel med sosialrealistisk ærlighet: «Alderdommen skildres ofte så lyst og poetisk, at du nesten får inntrykk av at det er vår aller beste tid her i livet. Men selvfølgelig er det noe dritt å bli gammel. Det er en vandring fra den ene ydmykelsen til den andre.»

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Jens Bjørneboe skrev om temaer som i dag er brennaktuelle; soningsforhold, krigsoppgjør, enkeltmenneskets frihet, hvor ondskapen kommer fra. I denne antologien, redigert av Kaja Schjerven Mollerin, skriver Jan Grue, Aslak Sira Myhre, Cathrine Grøndahl, Tom Egil Hverven, Cecilie Løveid og mange flere om aspekter ved Bjørneboe som forfatter og offentlig intellektuell.

Bokforside med bilde av en katedral

Sensommeren 1257 la fire langskip ut fra bryggen i Tunsberg. Om bord var foruten prinsesse Kristina selv, kong Håkon IVs fremste geistlige og diplomatiske sendebud, hirdmenn, hoffdamer, tjenere og tjenestejenter, til sammen over hundre personer. Brudeferden var strabasiøs, ofte farefylt, men vel fremme møtte hun et fascinerende land som hadde vært under maurisk styre i over fem hundre år, og som arabere og berbere kalte al-Andalus.

Bokforside med bilde av fire moderne jenter på 50-tallet

Fire kvinner i Hamburg i en dramatisk tidsepoke, 1919-1948. Personlige skjebner, vennskap og kjærlighet veves sammen med storpolitiske hendelser.

Bokforside med bilde av stjernehimmel

Nok en flott roman fra Stefansson. En strek og poetisk slektskrønike som beskriver hovedpersonens familie gjennom fire generasjoner.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Spennende, informativt og interessant om livet på Svalbard på femtitallet.

Bokforside med strektegning av et troll

Fantasifullt, varmt og humoristisk fra en av Nordens beste barnebokforfatter. Perfekt for en koselig høytlesningsstund! 

Bokforside med bilde av mor og barn

Mors drikking måtte aldri nevnes. Her kommer sønnen med alle ordene. Sterkt!

Bokforside med bilde av tøy til tørk

Vinner av P2-lytternes romanpris! Sterk roman om behov som overstiger yteevnen, og relasjoner mellom generasjoner og søsken.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Om voksent svik, savn og kjærlighetslengsel. En avslutning som tar pusten fra deg!

Bokforside av mann uten klær

En nådeløs debutroman om hva utenforskap koster og hva som binder oss mennesker sammen, på tross av alt. Forfatteren kommer opprinnelig fra Bosnia, men er vokst opp i Arendal. Romanen er nominert Tarjei Vesaas’ Debutantpris for 2020.

Bokforside med bilde av en fjær

Spennende blanding av politikk, kjærlighet, vennskap og svik, med handling fra Kenya på slutten av kolonitida.

Bokforside med bilde av gullsko og ballonger

Bente var i skapet som en stusslig utgave av seg selv i 49 år. Carpe føckings diem!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Nok en strålende fortelling fra Elena Ferrante. Om oppvekst i Napoli, pubertet, løsrivelse fra foreldre og det å bli voksen.

Bokforside med røde planter i bakgrunnen

Ei utrolig god bok! Spennende, sår, vakker og dramatisk.

Bokforside, bilde av Ingrid Bjørnov

Hvis du trenger en god latter, les denne boka. 

Bokforside med bilde av et kjærestepar

Jeg storkoste meg med denne hjertevarme, herlige boka. Og for et fornøyelig persongalleri!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Jeg blir fullstendig sjarmert av disse bøkene, og denne er intet unntak.

Bokforside med bilde av et hode bakk tittelen

Det er litt deilig med en roligere krim, med historie og persongalleri med tyngde. Det får man her. Pluss en god krimhistorie.

Bokforside, bilde av et fyrtårn

Ny sak for politietterforsker Gunnar Barbarotti. Denne gangen er mye av handlingen lagt til Gotland. Fin bok for deg som liker «snill» krim.

Bokforside, svart bakgrunn med bilde av to trekte ulvetenner

Første bok i ny serie fra norges fantastiske fantasyforfatter, Siri Pettersen!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Herlig humor hvor koronahverdagen er tatt på kornet.

Bokforside. Rød med to tegnede personer.

En rask og fornøyelig oppsummering av gamle og nye klassikere! 

Bokforside, tegning av en hund med bind foran øynene

Om bedrag og selvbedrag blant en gruppe expats i en liten by i Sør-Spania. Satirisk!

Bokforside med bilde av blader i s/h

En vond og skremmende roman om hvordan rasismen fremdeles rammer afroamerikanere i USA.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Årets tegneserie 2020! Om jenteallianser og den første forelskelsen.

Bokforside, bilde av en pike

Velskrevet og intens bok om den unge jenta Arminutas spesielle oppvekst i Italia på 1970-tallet. Anbefales for deg som liker Elena Ferrantes bøker!

Bokforside, lysegrønn farge med bilde av en fargerik fugl

En verdensomspennende influensapandemi er i anmarsj, skoler må stenge ned, folk må gå med munnbind og WHO kjemper for å finne en vaksine! En fantastisk roman- som kom ut i 2018!!

Bokforside med bilde av hovedpersonen

En sann historie fra 80-tallets jappetid.  Ja, likte du NRKs serie Exit er dette en bok for deg!

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Den siste boken i spenningsserien om politimannen Ole Vik, der alle bøkene i serien kan leses frittstående.  

Bokforside, bilde av en viking

Spennende roman om gutten som skal bli Harald Hardråde. Vi følger Harald fram til slaget på Stiklestad og handlingen fortsetter i bøkene som følger.

Bokforside med bilde av en katt i glass og ramme

Dette er en utrolig roman på mange måter. Spennende om forbyttinger ved fødsel, familiebånd, normalitet og det store spørsmålet om det finnes et system i kaoset?

Bokforside med bilde av en dame som står i en trang togvogn

En medrivende historie om hva som er et godt liv og om forventninger fra samfunnet om normalitet.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Sterkt og reflektert om abort og kvinners rettigheter.

Bokforside, knall turkis med bilde av en hjerne som tar opp ulike emner som mirakelkurer, falske nyheter og alternativ behandling

En realitetsorientering i forhold til hva det vil si å ha en helse og et godt hjelpemiddel mot helseangst.

Rosa bokforside med bilde av en overmoden banan

Utroskap, morskap, klesskap – Lettlest og underholdende om familieliv og kvinneliv.

Lysgrønn bokforside med tegning av en pike som drar forsiden tilbake som det skulle ha vært et gardin, så bokstavene i boka kommer til syne

Hva utløser kreativitet? Morsomt og underholdende om vår fantastiske hjerne.

Bokforside: Nina Lykke: Full spredning

Opprivende og opprørende slektsdrama, stor leseropplevelse.

Bokforside, med bilde av en eldre dame som ser seg i et speil

Et tidsbilde fra Kristiania og Paris på slutten av 1800-tallet. En historisk roman om en spesiell kvinne, om kjønnsroller og om Hamsun!

Sort bokforside med bilde av et grønt drageøye

Endelig en ny bok i den spennende fantasyserien Bifrost!

Lysblå forside, bilde av rytter til hest

Fantastisk språk, dramatisk handling – ei bok jeg ikke glemmer!

Blågrå bokforside med bilde av en nisse og en mus

Fantastisk høytlesningsbok!

Blågrå bokforside med bilde av en nisse og en mus

Spennende og skremmende, så man tenker at dette faktisk kunne ha skjedd..

Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security