Lån overalt, levér overalt

Lån fra andre bibliotek

Er det noe vi mangler i samlingen, kan vi ofte låne det inn fra andre bibliotek. Dette er gratis for deg som låner. Du kan bestille selv i Biblioteksøk eller sende oss en melding i Bibliofil. Du kan også kontakte oss på arendal@arendal.bib.no. Husk å oppgi lånernummeret ditt.

 

Før du bestiller et fjernlån

Hva kan du bestille? Du kan låne nesten alt som ikke allerede finnes i ditt biblioteks samling. Hvis det er utlånt på ditt bibliotek, blir du satt på venteliste. Biblioteket kan bestille inn flere eksemplarer av en bok til for eksempel lesesirkler.

Lån fra andre bibliotek er gratis for deg, men biblioteket må betale for det. Det er viktig å utnytte de lokale samlingene og de digitale ressursene for å opprettholde et godt tilbud og et bærekraftig lånesamarbeid.

 

  • Finnes boka på Nettbiblioteket? Her kan du lese mange bøker og annet materiale gratis. I Biblioteksøk kommer dette opp som et valg hvis boka finnes digitalt.
  • Pensumlitteratur må som regel lånes ved studiestedet. Vi oppfordrer studenter til å ta kontakt med biblioteket på universitetet/høyskolen.
  • I enkelte tilfeller tillater ikke eierbiblioteket hjemlån. Da kan bestilt materiale kun leses på Arendal bibliotek.
  • Sjekk om boka finnes som e-bok/lydbok i Bookbites-appen.
  • Husk at et lån er for 4 uker. Trenger du boka over lengre tid, kan det være at du bør vurdere å gå til innkjøp av den selv.

 

Retur av materiale

Retur av innlånt materiale kan kun leveres på Arendal bibliotek.

Materiale som du selv har lånt ved et annet bibliotek, kan du levere til oss. Husk å få kvittering ved innlevering.

 

Erstatning

Hvis du har mistet eller ødelagt boka, må du erstatte den. Når vi låner inn bøker fra andre bibliotek, er det eierbibliotekets regler som gjelder. Lånetid og erstatningskrav kan avvike fra våre.

Hopp rett ned til innholdet
Malcare WordPress Security